Supreropa

Forum Regionu Supreropa w grze NationStates

#1 19-05-2009 20:24:08

miszalajew

Kudłaty

Państwo: Miszalajewska Republika Ludowa
Ustrój: Dyktatura socjalistyczna
Narodwe Zwierzę: Niedźwiedź

Strajk dostawców pizzy

Mam podobny problem, co Frano.
Debata

The Issue

Workers across the nation have gone out on indefinite strike over what they claim are substandard wages in the Pizza Delivery industry.
The Debate

1. "We are the backbone of this country, and we demand a fair wage rise!" says union leader Pip du Pont. "I don't think a 20% increase over two years is too much to ask. Unless the government forces employers to give us our due, we'll shut this whole industry down! Let's see how well Miszalajew's economy manages without any Pizza Delivery, huh?"

2. "We pay our employees very generous wages," says employer representative Steffan Silk. "Especially when you consider that without us, they'd be OUT ON THE STREET. Hear that, you scumbags? OUT ON THE STREET! Anyway, my point is, if you cave in, you make our entire industry uncompetitive. You can't do that in the global marketplace. It'll hurt the whole country. The best solution, economically speaking, would be to relax industrial laws and allow us to fire troublemakers on the spot."

The Government Position

The government has yet to formalize a position on this issue.

If you wish, you may:

To follow one of the recommendations above, simply click on the link. The Miszalajew government will bring in the new law overnight.

Tłumaczenie

Issue

Pracowników w całym kraju już na czas nieokreślony strajku ponad to, co oni twierdzą są niskiej płacy w Pizza Delivery przemysłu.
Debata

1. "Jesteśmy trzon tego kraju, a zapotrzebowanie uczciwego wynagrodzenia powstanie!" Unia mówi lider Pip Du Pont. "Nie sądzę, a 20% wzrost w ciągu dwóch lat jest zbyt wiele wobec zapytać. Ile siły rządowe pracodawców do nas z powodu będziemy zamknął ten cały przemysł dół! Zobaczmy jak również gospodarki Miszalajew zarządza bez Pizza Delivery , co? "

2. "Mamy płacić naszym pracownikom bardzo hojne wynagrodzenie", mówi przedstawiciel pracodawcy Steffan jedwabiu. "Zwłaszcza, jeśli uważają, że bez nas, they'd być na tej ulicy. Słuchajcie, że ci scumbags? OUT na ulicy! Anyway, moja jest, jeśli w jaskini, to aby nasi całej branży niekonkurencyjne. Możesz" zrobić, że na światowym rynku. It'll hurt całego kraju. Najlepszym rozwiązaniem, ekonomicznie rzecz biorąc, byłoby odpocząć przemysłowych ustaw i pozwolą nam na ogień troublemakers na miejscu. "

Rząd stanowisko

Rząd ma jeszcze formalizować stanowisko w tej kwestii.

Jeśli chcesz, możesz:

Aby jedną z powyższych zaleceń, wystarczy kliknąć na link. W Miszalajew rządu przyniesie w nowym prawie od razu.

Myślę, że jedno z nich to podwyżki, a drugie - rozstrzelać, ale nie wiem, które jest które

"Gdy rozdaję żywność ubogim, nazywają mnie świętym. Gdy pytam, dlaczego ubodzy głodują, nazywają mnie komunistą."

http://img51.imageshack.us/img51/8117/800pxflagofvietnam2.png

#2 20-05-2009 11:46:00

Elthanin

Miejscowy Dziwak

Państwo: Święte Cesarstwo Elthanoonu
Ustrój: Monarchia
Motto: "Spalmy wszystkie choinki!"
Narodwe Zwierzę: Króliczek Wielkanocny

Re: Strajk dostawców pizzy

1. 20% podwyżki
2. Prawo do zwalniania bez powodu

'cause everything got to have purpose

#3 20-05-2009 11:54:46

miszalajew

Kudłaty

Państwo: Miszalajewska Republika Ludowa
Ustrój: Dyktatura socjalistyczna
Narodwe Zwierzę: Niedźwiedź

Re: Strajk dostawców pizzy

dzęki

"Gdy rozdaję żywność ubogim, nazywają mnie świętym. Gdy pytam, dlaczego ubodzy głodują, nazywają mnie komunistą."

http://img51.imageshack.us/img51/8117/800pxflagofvietnam2.png

Stopka forum

RSS