Supreropa

Forum Regionu Supreropa w grze NationStates

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 24-05-2009 08:29:07

Gen. Kamikadze

Imperator

Państwo: Damomin oraz Kamikadze
Ustrój: Demokracja oraz Dyktatura
Narodwe Zwierzę: Jastrząb oraz Bóbr

mydło z żyda xD

The Issue

Kamikadze's TV soaps--famous around the region--have come under fire for their lack of ethnic diversity.
The Debate

1. "Every night my family and I sit down to watch 'The Brash and the Backstabbing'," says Jean-Paul Longfellow. "But where are the Lilliputians like myself? Where are the Bigtopians? The Marche Noirians? People from those cultures can be just as brash and backstabbing, but we never see them on the screen. The government must act to remove this silent apartheid from our TV screens."

2. "Those Lilliputians don't know how good they have it," says Anne-Marie Hamilton, spokesperson for the Tasmanians Against Ethnic Stereotyping. "Tasmanians are on television all the time, but always in crude, stereotypical roles. The answer is not to enforce ethnic quotas, but to award government prizes for the positive portrayal of minorities. That'll work better, and be cheaper, too."

3. "The government should do what now?" says TV studio executive Prudence Rubin. "You've got to be kidding. We make soaps here, not documentaries. I should be able to put whichever characters I want into my shows. Quotas! Government prizes! God save me! Hasn't the government got anything better to do? Why don't they just back off and let society work out these things on its own?"

Issue

Kamikadze's TV mydła - słynnego na całym regionie - ma się pod ogień ich brak różnorodności etnicznej.
Debata

1. "Każdej nocy moja rodzina i usiąść, aby obejrzeć" The rumowisko i Backstabbing ' ", mówi Jean-Paul Longfellow. "Ale gdzie są Lilliputians podobnie jak ja? Gdzie są Bigtopians? Marche Noirians? Ludzie z tych kultur można tak zuchwały i backstabbing, ale nigdy nie zobaczysz na ekranie. Rząd musi działać, aby usunąć ten cichy apartheidu z naszej TV ekrany ".

2. "Te Lilliputians don't know how good one go", mówi Anne-Marie Hamilton, Rzecznik Tasmanians Przeciw stereotypów etnicznych. "Tasmanians są w telewizji przez cały czas, ale zawsze w ropę, ról. Odpowiedź nie jest do wyegzekwowania kwot etnicznych, ale rząd do przyznania nagrody dla pozytywnego wizerunku mniejszości. To będzie działał lepiej i jest tańszy, too. "

3. "Rząd powinien robić to, co teraz?" mówi studiu telewizyjnym wykonawczej Roztropność Rubin. "You've got to be kidding. Wykonujemy mydła, a nie dokumentalne. Będę w stanie umieścić znaki który chcę do mojego pokazuje. Quotas! Rząd nagrody! Boże ratuj mnie! Czy rząd nie ma nic lepszego do zrobienia Dlaczego nie po prostu z powrotem startu i niech społeczeństwo prace te rzeczy na swój własny?

#2 24-05-2009 08:44:14

Elthanin

Miejscowy Dziwak

Państwo: Święte Cesarstwo Elthanoonu
Ustrój: Monarchia
Motto: "Spalmy wszystkie choinki!"
Narodwe Zwierzę: Króliczek Wielkanocny

Re: mydło z żyda xD

Wiecie co takie o takie głupoty się pytacie!
Problem: Rasistowskie Opery Mydlane(nie żadne mydło z Żyda)
1. Niech rząd zarządzi obowiązek wprowadzania mniejszości etnicznych do TV
2. Nagrody za przełamywanie stereotypów
3. Olać to

'cause everything got to have purpose

#3 24-05-2009 10:36:44

Gen. Kamikadze

Imperator

Państwo: Damomin oraz Kamikadze
Ustrój: Demokracja oraz Dyktatura
Narodwe Zwierzę: Jastrząb oraz Bóbr

Re: mydło z żyda xD

mówisz mydło myślisz żyd